Industrie

De totale applicatie infrastructuur van een exclusieve fietsenfabrikant naar een hoger niveau getild

Aanleiding

Een fietsenfabrikant van exclusieve fietsen, die zich tegenwoordig voornamelijk richt op het produceren van elektrische fietsen, gebruikt ter ondersteuning van het productieproces zowel intern als extern verschillende maatwerk applicaties. Naast een database bestaat de maatwerk software van het bedrijf uit de volgende applicaties:

  • Kantoorapplicatie (intern)
  • Ebike Flash applicatie (intern)
  • Scan applicatie (intern)
  • Pakketten en Onderdelen (intern)
  • Order website dealers (extern)
  • Website vertegenwoordigers (extern)
  • E-bike applicatie voor dealers (extern)

Op de nieuwste generatie e-bikes is het mogelijk om veel meer gegevens uit te lezen en te monitoren dan bij voorgaande modellen het geval was. Dit uitlezen wordt gebruikt door dealers en de service afdeling van de fietsenfabrikant om de oorzaak van problemen met een fiets snel te kunnen vaststellen. Het softwarelandschap van het bedrijf moest voorbereid worden om om te kunnen gaan met deze nieuwe informatie. Daarnaast bestond al langer de wens om het uitgeven van losse onderdelen (onder garantie) meer te automatiseren.

Oplossing

Gezien de omvangrijkheid van de opdrachten en de verschillende taken in het trajecten, zijn hier twee Senet collega’s intern, op locatie bij de klant, aan het werk gegaan. In alle bestaande applicaties zijn aanpassingen gemaakt. Sommige applicaties zijn zelfs compleet (op)nieuw geschreven.

Gebruikte technieken

Alle applicaties draaien op een Microsoft platform. Er wordt gebruik gemaakt van een MS SQL Server database. De webapplicaties zijn ontwikkeld in ASP.NET. Als Data Access Layer (DAL) wordt gebruik gemaakt van het Entity Framework. De desktop applicaties zijn WPF applicaties die via Services met de database communiceren.

Uitdagingen

De grootste uitdaging tijdens dit project was dat het softwarelandschap behoorlijk verouderd was. In de loop der jaren is er door verschillende ontwikkelaars aan de applicaties gewerkt. Door gebrek aan tijd is er de afgelopen jaren steeds nieuwe functionaliteit toegevoegd en is er minder tijd besteed aan het herstructureren van de software.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01