Diensten

Senet biedt zijn klanten verschillende diensten aan. Dit betekent dus ook dat je als software engineer bij Senet een heel afwisselende baan hebt. Geen dag is hetzelfde en je kunt nog alle kanten uit.

Projecten

Projecten op het gebied van applicatieontwikkeling bieden veel mogelijkheden. Applicaties die al in een organisatie aanwezig zijn maar de huidige bedrijfsvoering niet meer optimaal ondersteunen, kunnen verbeterd worden, waardoor efficiëntie en kostenbesparing kunnen toenemen.

Ontwikkelmethode

Senet werkt in zijn projecten met één van de lichtste Agile methoden: ‘Scrum’. Je levert de software met jouw team in zogenaamde sprints op aan de klant: iedere twee tot vier weken is er een oplevering van een stuk software. Scrum zorgt voor duidelijk inzicht in de voortgang van het project. Dit is prettig voor de ontwikkelaar en de klant.

Nieuwe applicaties

Dat is interessant voor (potentiële) klanten van Senet. Daarnaast kunnen veranderingen in de markt of in de bedrijfsvoering leiden tot een wens voor een nieuwe applicatie, bijvoorbeeld om (administratieve) processen te vereenvoudigen of een nieuw te lanceren product te ondersteunen.

Senet voert projecten intern op eigen kantoor uit en neemt alle techniek, architectuur en projectmanagement daarin op zich. Van het verbeteren en/of herschrijven van bestaande applicaties naar de geest van de tijd tot het bouwen van nieuwe software, zoals bijvoorbeeld een registratiesysteem of dealerapplicatie.

De voordelen van projectwerk

Als je als software engineer bij ons in projectvorm aan de slag bent, werk je meestal vanuit het kantoor van Senet. Je zit in een projectteam met andere Senet collega’s en realiseert een applicatie voor een externe klant. Die projecten zijn heel verschillend en bieden dus veel afwisseling in je werk. Als ontwikkelaar geniet je op deze manier van de volgende voordelen:

 • Je mag veel zelf inbrengen en er wordt ook van je verwacht dat je zelf met ideeën voor je project komt.
 • Je hebt een grote invloed op het eindresultaat door zelf voorstellen te doen voor de aanpak en uitvoering.
 • Je kan, zeker als starter, veel leren van andere software ontwikkelaars in jouw team.
 • Je kunt overleggen en sparren met collega’s als je iets niet weet, daar hebben zowel wij als jij veel aan.
 • Voor veel software engineers is het ook een voordeel om bij Senet intern aan projecten te werken omdat het vaak een reistijd verkorting inhoudt ten opzichte van gedetacheerd zitten bij een klant. Daarnaast wordt op het kantoor van Senet iedere middag een gezonde lunch geserveerd waar het aan niets ontbreekt. Jammie, bon appétit!
Het (scrum) team werkt aan de sprint planning: we lossen bugs op of werken aan features voor onze applicaties. Hoewel iedereen een ander ticket oppakt, staat iedereen open om te helpen of vragen te beantwoorden als er iets niet duidelijk is.
Yves Terzibasiyan - Software Engineer bij Senet

Beheer

Applicatiebeheer is een zeer belangrijk onderdeel van applicatieontwikkeling. Het proces stopt niet zodra de release van een applicatie heeft plaats gevonden. Doordat de klant een betrouwbare partner heeft voor de hosting, het beheer en het onderhoud van de applicatie, is die altijd up to date. Daarnaast zorgt de beheerder voor de bereikbaarheid van de applicatie en verhelpt eventuele bugs of incidenten.

Senet adviseert zijn klanten om het functioneel beheer van die applicatie zelf uit te voeren en het technisch beheer door Senet te laten verrichten.

Voor correct en volledig applicatiebeheer, is het belangrijk dat de applicatiebeheerder alle hieronder genoemde taken voor zijn/haar rekening neemt:

 • De bereikbaarheid van de applicatie
 • De werking van de applicatie
 • Bugs en incidenten omtrent de applicatie
 • Technische documentatie omtrent de applicatie
 • Back-up van de applicatie
 • Versiebeheer
 • Server updates / patches
 • Codebeheer
 • Compatibiliteit van de applicatie met de gebruikte browser
 • Compatibiliteit van de applicatie met het IT platform
 • Kleine wijzigingen aan de applicatie
 • Plug-in updates / patches
 • SQL database beheer
 • Technische tests

(Web)applicaties

Senet is niet alleen actief in softwareontwikkeling maar heeft ook jarenlange ervaring in hosting, beheer en onderhoud van (web)applicaties. Voor de projecten die wij realiseren, nemen we uiteraard ook het beheer voor onze rekening. Daarnaast is het mogelijk een al bestaande applicatie bij Senet in beheer te geven. Wij bieden naast applicatie ontwikkeling ook hosting, applicatiebeheer en onderhoud aan en kunnen dit tot in de puntjes verzorgen voor onze klanten.

Het applicatiebeheer uitbesteden biedt verschillende voordelen aan een klant. Vanzelfsprekend werken wij met een Service Level Agreement (SLA) waarin de werkwijze en kennisborging samen met de klant worden bepaald. Senet heeft een team van software engineers die goed bereikbaar zijn met een korte responstijd en grote mate van betrokkenheid.

Hosting

Applicaties worden door Senet gehost in Microsoft Azure, het cloud computing platform van Microsoft. Open-source projecten hosten wij ook in Azure, op een Linux platform.

Onderhoud

Senet onderhoudt databases en maakt opslag van data mogelijk. Wij kunnen back-ups voor onze klanten maken, data migreren en/of oude databases toegankelijk houden.

Een software landschap waar door verschillende software engineers aan is gewerkt en door tijdgebrek steeds nieuwe functionaliteit aan is toegevoegd. Nu we dit grote project herstructureren maken we alles weer netjes up-to-date. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan het solide fundament van mijn klant.
Wilrik Atsma - Software Engineer bij Senet

Detachering

Het inhuren van een software engineer via detachering heeft voor bedrijven als voordeel dat er heel snel een zeer bedreven en ervaren ontwikkelaar in huis gehaald kan worden. Senet heeft die ervaren softwareontwikkelaars!

De voordelen van detachering

Als je als software engineer via Senet bij een klant van ons gedetacheerd bent, werk je meestal vanuit het kantoor van de klant. Wij proberen er wel voor te zorgen dat elke gedetacheerde collega ook een dag per week op het kantoor van Senet werkt. Dit heeft de voordelen dat je je op die momenten problemen waar je tegenaan loopt in je opdrachten kan delen met collega’s van Senet. Zo helpen we elkaar met een oplossing en kan je de klant altijd voorzien van de beste technieken. Als ontwikkelaar geniet je daarnaast ook van de volgende voordelen:

 • Je krijgt uitdagende opdrachten bij grote opdrachtgevers die goed staan op je CV
 • Je kan zowel leren van de projectteam collega’s op je detacheringsplaats als sparren met je Senet collega’s
 • Je leert snel veel nieuwe disciplines, technieken en methoden
 • Je bent in dienst bij Senet: wij helpen jou met je ontwikkeling van je verdere loopbaan, jij helpt ons door kennisdeling en vooruitstrevende oplossingen voor complexe uitdagingen

Collega's

Samenwerking is belangrijk; je hebt veel kundige collega’s met wie je kunt sparren. Daarnaast blijf je je bij Senet in je eigen vakgebied ontwikkelen.

Kijkje in de keuken

De voordelen van detachering ten opzichte van zzp, liggen in het feit dat bij Senet alle opdrachten netjes voor jou geregeld worden en je niet zelf op zoek hoeft naar werk maar toch steeds nieuwe uitdagende projecten aangeboden krijgt. Daarnaast biedt detachering je een mooie kans om bij gerenommeerde opdrachtgevers in een groot project en dito projectteam mee te kunnen draaien. Je krijgt niet alleen een kijken in de keuken bij verschillende bedrijven die goed op je CV staan, je leert ook relatief snel veel disciplines, methoden en technieken. Die kennis neem je weer mee in je verdere loopbaan. Daarnaast zorgen wij voor je verdere bijscholing en ontwikkeling, zodat die nieuw opgedane kennis ook altijd up-to-date blijft.

Opdrachten

De opdrachten in detachering zijn erg divers. Soms kom je een bestaand team versterken of je gaat juist heel zelfstandig aan de slag. Als een organisatie op het punt staat een nieuw product of nieuwe dienst te lanceren, kan die de hulp van een programmeur van Senet inroepen. Jij kan net die extra kracht bieden om de release op tijd af te krijgen. Maar ook een heel nieuw project kan een reden zijn om een software engineer zoals jij in te huren.

Bijvoorbeeld

Senet heeft een lange staat van dienst op het gebied van detachering. Wij zijn trots op vele succesvolle projecten. Wij zijn momenteel bijvoorbeeld aan de slag bij een exclusieve fietsenfabrikant. Daar moest een deadline gehaald worden voor de lancering van een nieuwe elektrische fiets. Lees meer over de uitdagingen in de bijbehorende project case

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01