Industrie

Een intranet met veel mogelijkheden

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het versnijden, raspen en verpakken van kaas wilde graag een intranet en heeft daarvoor Senet ingeschakeld. Het intranet biedt de mogelijkheid aan medewerkers om op de hoogte te blijven van de laatste interne nieuwtjes, voornamelijk interne berichten die niet (per se) met de buitenwereld hoeven te worden gedeeld.

Oplossing

Het ontwikkelde intranet biedt de kaasverwerker de mogelijkheid om interne nieuws items te plaatsen over bijvoorbeeld: jubilea, beursagenda’s, werk uitjes, etc. Daarnaast heeft het een smoelenboek (à la Facebook) komen voor alle collega’s met plaatjes van werknemers met hun naam, verjaardag, datum van indiensttreding, tezamen met hun functietitel en werklocatie.

De ‘homepage’ van het intranet heeft een overzichtsfunctie waarbij de belangrijkste onderdelen van de hierboven genoemde twee functies (intern nieuws en smoelenboek) worden weergegeven. Een duidelijk plaatje van de aankomende verjaardagen, nieuwste medewerkers en de laatste nieuwtjes gepost op de nieuwssectie. Dit gaat natuurlijk allemaal gepaard met een ‘admin’ paneel voor de beheerders van het systeem dat een CRUD omgeving biedt voor nieuws items, werknemers en gebruikers.

Gebruikte technieken

Aan het project hebben twee programmeurs gewerkt en de applicatie is gebouwd in PHP met MySQL als database. De Back-end is gebouwd in Zend Framework 2, met een MVC framework voor PHP. Hierbij is gewerkt met Doctrine ORM/DBAL als laag tussen PHP en de database (MySQL).

Uitdagingen

De uitdaging van dit intranet project lag vooral in het design van de website voor het intranet. De interne pagina wilde het bedrijf graag in dezelfde stijl hebben als hun corporate website, maar het moest ook nog wat moderner overkomen met transitions en responsiveness.

Ook was het een uitdaging om onze eigen libraries om te bouwen en te gebruiken in deze website zonder dat andere websites omvielen na een update. Door de vaardigheden en expertise van onze software engineers hebben deze uitdagingen echter geen problemen opgeleverd.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01

Vacatures