The Humans of Senet

Maak kennis met je toekomstige collega's!

Maak kennis met je toekomstige collega's

Senet heeft een jong team waar ieders eigen kwaliteiten voorop staan. Ontmoet hier alvast je toekomstige collega’s.

Christian Peeters - Software Engineer & Team Lead bij Senet

Wat trok je aan in Senet en hoe je ervaar je het nu?
Het is een bedrijf waarbij je iedereen kent en met iedereen samenwerkt. Er is genoeg ruimte voor plezier, zonder dat de ambities van het bedrijf uit het oog wordt verloren. De platte organisatiestructuur en de manier van werken passen goed bij mij. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden en taken binnen het team?
Ik ben naast ontwikkelaar ook Team Lead. Het doel van mijn functie is een hechter team te smeden en te professionaliseren. Het is belangrijk dat we de kennis binnen het team delen en vergroten. Daarnaast ben ik betrokken bij diverse klantprojecten. Het is heel interessant om met verschillende klanten en verschillende ontwikkelaars te werken om zo mijn eigen kennis en ervaring ook uit te kunnen breiden.

Wat was de beste dag op je werk?
Ik heb een cursus gevolgd tot ethical hacker. Het is ook een beetje een hobby geworden om wat te oefenen met hacken en social engineering. Op kantoor heb ik een sessie verzorgd over “security awareness voor developers”. Het was voor veel collega’s toch een eye-opener en de reacties daarop waren dan ook super positief. Daar kan ik wel van genieten.

Hoe zou je de cultuur binnen Senet omschrijven?
Een gevoel beschrijven is moeilijk, maar ik voel me er “thuis”. De sfeer is heel vriendelijk en gemoedelijk. De directie straalt vertrouwen uit. In de toekomst én in de medewerkers en dat is prettig.

 

Peter Askey - Software Engineer bij Senet

Wat trok je aan in Senet en deze baan?
De afstudeeropdracht die ik hier kon uitvoeren (het maken van de applicatie Formuleer) en de informele sfeer. Na mijn afstuderen ben ik in dienst getreden en nu ontwerp en programmeer ik mee aan de verschillende FirstKlas applicaties. Daarnaast begeleid ik ook MBO stagiairs.

Hoe werkt het ontwikkelteam samen?
Aan elke taak werkt: een persoon die de code ontwikkelt, een persoon die de code test en tot slot nog een ander persoon om de code te peer-reviewen. Als je ergens niet uitkomt doen we veel aan pair-programming. Door de platte hiërarchie zijn de communicatielijnen kort en kun je dus met vragen niet alleen terecht bij de developers, maar ook bij de product owner of software architect. Iedereen is enthousiast om kennis te delen en dat zorgde ervoor dat ik in een korte tijd erg veel heb kunnen leren. Daarnaast is de sfeer enorm gezellig.

Je hebt via Senet een opleiding gevolgd. Kun je uitleggen hoe dat in zijn werk ging?
Senet heeft deze opleiding bekostigd. In overleg heb ik mijn werkweek ingekort van 40 naar 32 uur. Die 8 uur heb ik verdeeld over de ochtenden na een lesavond zodat ik met alle stof vers in mijn hoofd het huiswerk kon maken. Ik koos ervoor om deze 8 studie-uren ook op kantoor te spenderen zodat ik vragen kan stellen aan collega's en het huiswerk kan maken in een motiverende werksfeer.

Je maakt binnenkort de volgende stap in je carrière. Hoe kijk jij terug op je tijd bij Senet?
Erg positief, als ik door zou gaan als software ontwikkelaar was ik waarschijnlijk ook niet weggegaan. Ik heb in drie jaar tijd enorm veel kunnen leren van zowel collega's en uitdagende opdrachten.

Willem van der Berg - Software Engineer bij Senet

Wat zijn jouw ervaringen met de ontvangst / onboarding bij Senet?
Erg positief. Mijn start viel samen met die van een andere collega en we kregen een algemene introductie over het bedrijf, klanten, producten, de werkwijze, etc. Op dat moment was alles (administratief) al goed geregeld. Na de virtuele kennismaking met mijn nieuwe team werd Lars (Lead Developer) mijn ‘buddy’. Hij heeft me op weg geholpen met allerlei praktische zaken, inhoudelijke kennis en de integratie in het team.

Hoe werkt het ontwikkelteam samen?
We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het succesvol afronden van een sprint. Het ontwikkelen, testen en reviewen van tickets gebeurt door verschillende mensen. Op papier is dat bij andere bedrijven natuurlijk ook zo, maar wat het verschil maakt is dat we die gezamenlijke verantwoordelijkheid bij Senet ook echt voelen. We houden elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn of tegenaan lopen en waar nodig helpen we elkaar. De drempel om aan de bel te trekken als je hulp nodig hebt is lekker laag.

Wat was de beste dag op je werk?
De dag dat ik voor het eerst een wat ‘groter’ ticket had afgerond. Toen het succesvol door de test & review was gekomen en in productie was genomen kon mijn dag niet meer stuk!

Hoe zou je de cultuur binnen Senet omschrijven?
Het eerst woord dat in me op komt is ‘saamhorigheid’. We zijn allemaal verschillend qua karakter, leeftijd, ervaring, maar de neuzen staan allemaal dezelfde kant op. We doen allemaal ons best om gezamenlijk vooruit te komen.

 

Yves Terzibasiyan - Software Engineer bij Senet

Welke achtergrond heb je en hoe ben je in softwareontwikkeling terechtgekomen?
Ik ben gestart met programmeren bij mijn opleiding Biomedische Technologie (TU/e), waarbij ik de basis voor Python en Matlab heb gekregen en onder andere projecten heb gedaan betreffende machine learning. Ongerelateerd aan mijn studie wilde ik op een gegeven moment een website bouwen, en begon ik mezelf PHP/MySQL/HTML/CSS aan te leren. Dus hoewel ik niet een “echte” software development opleiding heb gevolgd, ben ik er vooral uit personal interest in gerold

Hoe verliep het sollicitatieproces bij Senet?
Het eerste gesprek heb ik met Geurt Jan (Directeur) en Pim (Team Lead) samen aan tafel gezeten om mijn CV te bespreken en waar ik technisch wel/geen ervaring mee had. Het tweede gesprek was een soort coding interview, waarin ik binnen een half uur enkele opdrachten moest maken. Ik was vrij zenuwachtig aangezien ik dit nog nooit had gedaan. Uiteindelijk heb ik meer dan de helft gemaakt en daarna alles met Pim kunnen doorlopen. Vrij kort daarna kreeg ik van Geurt Jan bericht dat ik mocht beginnen.

Hoe werkt het ontwikkelteam samen?
Het (scrum) team werkt aan de sprint planning: we lossen bugs op of werken aan features voor onze applicaties. Hoewel iedereen een ander ticket oppakt, staat iedereen open om te helpen en vragen te beantwoorden als er iets niet duidelijk is.

Hoe zou je de cultuur binnen Senet omschrijven?
Informeel en open. Zelf vind ik het prettig dat je jezelf kan zijn en met iedereen kan praten als je dat wilt of als het nodig is. Ik heb het meeste contact met de mensen in mijn ontwikkelteam, maar ik vind het fijn dat ik gewoon met iedereen kan omgaan.

Ons Team

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01