BLOG

Fun

Halloween uitdaging: Code challenge Trick or Treat

27 oktober 2016

We vonden een leuke uitdaging online voor onze (mede)programmeurs. Halloween komt er weer bijna aan en dat betekent: Trick or Treat! Een leuke Code-golf challenge waarbij het de bedoeling is dat je een programma moet schrijven dat een output heeft van of ‘Trick’ of ‘Treat’. Waar zit de uitdaging dan, zul je je misschien afvragen? Nou, in de volgende voorwaarden van deze code challenge:

  • Je programma moet uitvoerbaar zijn in twee verschillende talen. Verschillende versies van dezelfde taal tellen niet!
  • Als je het programma in de ene taal uitvoert moet de output ‘Trick’ zijn en als je het in de andere taal uitvoert moet de output ‘Treat’ zijn.
  • De case is niet relevant en opvulling van de string met spaties is toegestaan. (zie de voorbeelden hieronder)
  • Het gaat hier om Code-golf, dus de oplossing met de minste bytes wint. (Code-golf is een wedstrijd waarbij het de bedoeling is een bepaald probleem op te lossen met de minste bytes source code.)

Geldige outputs:

(De voorbeelden zijn er alleen voor de geldige output vormen van de woorden en niet voor het runnen van de code in de twee talen. De aanhalingstekens zijn om aan te geven waar de verschillende mogelijke outputs beginnen en eindigen. Voeg de aanhalingstekens niet toe in je oplossing!)

valid-outputs

 

Ongeldige outputs:

not-valid

 

 

 

 

Neem een kijkje op de originele thread van Code-golf en geef je antwoord om mee te doen. Succes met deze code challenge!

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01