BLOG

Nieuws

Microsoft lanceert Microsoft Flow

1 november 2016

Microsoft Flow is vandaag gelanceerd en dat is een primeur. Het gaat hier om een business-process automation tool. De tool van Microsoft zorgt ervoor dat verschillende applicaties onderling slimmer met elkaar communiceren door middel van flows die je zelf aan kunt maken. Flow is eigenlijk Microsofts versie van IFTTT (If This Then That).

Tegenwoordig is er eigenlijk wel een cloudservice voor zo’n beetje alles. Maar het probleem is, dat er geen goede manier is om die verschillende applicaties met elkaar te laten praten. Ze te verbinden. En de taken die je zoveel tijd kosten, te automatiseren. Neem nu bijvoorbeeld het steeds opnieuw checken van je email voor een belangrijk mailtje. Als je een flow instelt waarbij er een bericht naar je telefoon wordt verstuurd op het moment dat een belangrijk mailtje van een bepaalde afzender binnenkomt, scheelt je dat veel tijd die je zou besteden aan het steeds checken van je mailbox.

 

 

flow-sjabloon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Microsoft Flow kan je zelf je eigen flows maken of een van hun templates gebruiken. Hierdoor is de tool zowel geschikt voor de meer vakspecifieke gebruiker, als voor de consument die graag wat efficiënter wil werken. Flows kunnen zo simpel of complex gemaakt worden als je zelf wilt. De dienst kan onder andere Outlook, Google Calender, Excel, Sharepoint, Twitter en Dropbox met elkaar laten communiceren. Er zijn op het moment 58 applicaties waar Flow mee kan communiceren en tientallen direct te gebruiken sjablonen om flows mee te maken.

Naast Flow lanceerde Microsoft gelijktijdig ook PowerApps, bedoeld om web en mobiele applicaties te bouwen. Zowel PowerApps als Flow zijn power-user development tools. Wil jij Microsoft Flow ook graag testen? Het is gratis, dus zeker eventjes proberen, zouden wij zeggen 😉

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01