BLOG

Softwareontwikkeling

Moeite met Engels? Free help is on its way

8 juni 2017

Tegenwoordig ontkomen we er haast niet meer aan in Nederland: Engels. De lessen beginnen steeds vroeger en er wordt van ons verwacht dat we dit ook toepassen. Als klein land zijn we nu eenmaal erg gericht op onze externe omgeving. De kans is dan ook groot dat je in je werk ook regelmatig te maken hebt met de Engelse taal. Wist je bijvoorbeeld dat 80% van alle computer data verwerkt en opgeslagen wordt in het Engels? Je kunnen redden in het Engels als een toerist de weg vraagt is één, maar correct zakelijk taalgebruik is andere koek.

Grammarly

Niet iedereen heeft de luxe zijn of haar stukken te kunnen laten nakijken door een native en daarom is er nu een handige gratis app ontwikkeld die dat werk deels voor zijn rekening neemt. Natuurlijk is het niet zo geavanceerd als een echte proeflezer, maar het is zeker een handige tool. De applicatie biedt een online text editor waar je je platte tekst in kunt plakken en een extensie voor Chrome, Firefox en Safari. Grammarly corrigeert terwijl je typt en herkent dus niet alleen spellingsfouten maar ook grammaticale fouten en constructiefouten.

Gratis app

Grammarly werkt met een algoritme dat mogelijke problemen in zinsconstructies herkent en suggesties doet voor context-specifieke correcties, waardoor het veel verder gaat dan een simpele spellingscheck. Grammarly licht ook de redenering toe achter elke verbetersuggestie, zodat je een weloverwogen keuze maakt. De gratis variant herkent meer dan 150 soorten fouten, de betaalde versie meer dan 250.

Download Grammarly hier gratis. Niks te danken 😉

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01