BLOG

Nieuws

16-jarige programmeur is uitgenodigd door Apple op WWDC 2017

1 juni 2017

Software enthousiasteling Matthijs Otterloo is uitgenodigd om de WWDC conferentie bij te wonen in Amerika. De 16-jarige jongen uit Soest mag op kosten van Apple naar de conferentie komen, die dit jaar van 5 tot en met 9 juni plaatsvindt in San Jose.

Gek op programmeren

Al sinds zijn 11e is hij gek op programmeren en het ontwikkelen van websites en apps. Matthijs ontwikkelde zelf een game, Colorlink, waarmee hij zelfs enkele weken op nummer 1 stond in de Amerikaanse Appstore. Ook in Nederland heeft hij zijn sporen nagelaten: voor de Apple Watch bedacht ie een app met ov-informatie. Als zo’n app dan een succes blijft geeft dat Matthijs echt een kick, zo vertelt hij aan het AD.

Cycleswap

Naast een veelbelovende programmeur, schuilt er ook nog een ondernemer in de scholier. Met vier andere leerlingen startte hij in 2015 het bedrijf Cycleswap: een dienst zoals Airbnb maar dan voor fietsverhuur. Het liep erg goed en ze verkochten het bedrijf een jaar later aan een Amerikaanse concurrent die naar Europa wilde. Het bedrag dat ze hiervoor kregen, willen ze bewaren en later in een start-up steken die ze willen beginnen. Ambities genoeg nog, dus.

WWDC 2017

Matthijs ziet het helemaal zitten om in de VS aan de slag te gaan als software developer. Hij hoopt dan ook tijdens de WorldWide Developers Conference (WWDC) kennis te kunnen maken met andere jonge webdevelopers, interessante contacten op te kunnen doen en tips en tricks te leren. Tijdens de WWDC staat niet de hardware maar de software centraal. Een evenement speciaal bedoeld voor bedrijven en experts die software ontwikkelen voor Apple apparaten. Op de WWDC zal ook een keynote speech zijn van CEO Tim Cook en kan men deelnemen aan verschillende workshops. De conferentie kost normaal gesproken 1699 euro. Apple liet Matthijs dan ook niet zomaar toe: hij moest een playground ontwikkelen om zijn skills te laten zien. Matthijs besloot daarop het bekende spel 2048 te reproduceren met 300 regels code in plaats van de gebruikelijke 1000. Lees het volledige artikel en interview met Matthijs Otterloo in het AD.

Nou Matthijs, mocht je in de tussentijd nog een job in Nederland zoeken om verder te groeien als programmeur alvorens je naar de VS gaat, dan horen wij dat graag bij Senet 😉

 

 

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01