BLOG

Softwareontwikkeling

Google Maps komt met handige tool om parkeerplek te onthouden

22 maart 2017

Google Maps heeft nu een nieuwe functie in de app die je parkeerplek kan onthouden. Nooit meer eindeloos zoeken naar je auto. Wie heeft het niet ooit meegemaakt? Een groot parkeerterrein of garage, waar je tijdens het parkeren niet direct een herkenningspunt hebt gecheckt waardoor je bij terugkomst niet meer weet waar je auto nou precies staat. Dat kan je bij het terugzoeken, zeker in het donker ’s avonds, best wat tijd kosten. Of zoals een dame onlangs nog in het nieuws, die haar auto maar rapporteerde als gestolen bij de politie nadat zij hem niet meer aantrof op de plek waar zij hem dacht te hebben geparkeerd. Ze stuurde haar sleutels en papieren op naar de verzekering en kort daarna trof de politie de auto op hetzelfde parkeerterrein aan, maar op een andere plek. Helaas was zij al niet meer in het bezit van de sleutels en moest de auto alsnog worden weggesleept…

Door de nieuwe functie in Google Maps zou dat echter verleden tijd moeten zijn. Je kunt vanaf nu namelijk je parkeerlocatie markeren in de app. Als je in Google Maps op de blauwe knop drukt die de locatie van de gebruiker aangeeft, krijg je de optie om je locatie op te slaan als parkeerplaats. Maar er is meer. Je kan ook een kleine notitie toevoegen over de parkeerplaats en aangeven hoe lang je daar nog mag staan. De parkeerplaats wordt op de kaart weergegeven en daarop kun je ook zien wanneer je de meter weer moet bijvullen, indien van toepassing.

autos-parking

Momenteel werkt de functie alleen nog in Android en alleen in de nieuwste versie van Google Maps. De verwachting is wel dat de functie in de nabije toekomst ook voor iPhone beschikbaar zal komen. Tot die tijd heeft Apple al een vergelijkbare functie in de Kaarten app van de iPhone. De nieuwe functie in Google Maps is echter wel uitgebreider, dus hopelijk ook snel voor iOS/iPhone beschikbaar.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01