BLOG

Jobs

Bij Senet word jij software specialist voor het onderwijs

16 maart 2017

Onderwijsapplicaties vergen specialistische kennis en daar is Senet nu net zo goed in. Als je bij ons werkt of komt werken mag je dus ook verwachten dat opdrachten voor het onderwijs een groot deel uitmaken van je werk. Onlangs lanceerden wij twee standaard applicaties voor het vo en het mbo: StageKompas en OERknal. Beide open source applicaties gerealiseerd in php.

StageKompas

StageKompas is een stageapplicatie voor leerlingen, docenten, bedrijven en het stagebureau. Eén applicatie waarin alles geregeld kan worden omtrent stage: leerlingen kunnen een stage zoeken en reserveren, docenten kunnen stageverzoeken goedkeuren, overzicht krijgen over de status van hun klas en bezoeklijsten uitdraaien. Het stagebureau kan direct stagecontracten genereren en bulkmails sturen en bedrijven kunnen zelf een nieuwe stageplaats in het systeem zetten. De applicatie zorgt voor veel gebruikersgemak en inzicht in het proces. Waar het vroeger vaak lastig was het centrale overzicht te houden, is dat nu in een applicatie geregeld. StageKompas is ontstaan uit een samenwerking met Het Hooghuis, een middelbare school in Oss. Daar hebben we ook een projectcase over gemaakt, mocht je nieuwsgierig zijn naar meer technische details.

OERknal

OERknal is een applicatie voor de begeleiding in het creatieproces van de OER. OER staat voor Onderwijs en Examen Regeling. Hierin vind je de eisen omtrent de opleiding: waar moet je aan voldoen, welke examens staan er op de planning, waar wordt op getoetst, hoe is het onderwijs ingericht? De OER dient beschikbaar te zijn mei voorafgaand aan het cohort. Voor elke opleiding en elke versie van die opleiding (voltijd, deeltijd, duaal, etc.) is dit anders en moet daar een aparte OER voor gemaakt worden. Je kunt je voorstellen hoeveel werk dat is. Het gaat dan nog niet eens alleen om het maken van dat document wat tijd kost, ook het importeren in het SIS (Student Informatie Systeem) was altijd een tijdrovende klus, aangezien daarvoor geen goede koppeling bestond. Daar heeft Senet dus OERknal voor ontwikkeld: een applicatie die niet alleen begeleidt in het creatieproces om tot die OER te komen, maar ook een koppeling biedt met het Student Informatie Systeem en daar scholen dus erg veel tijd mee uitspaart. De stage applicatie is geheel naar eigen proces vorm te geven, juist omdat het op elke school weer een beetje anders geregeld is. OERknal is ontwikkeld in samenwerking met het Summa College, een mbo school in Eindhoven.

OERknal-logoStageKompas-logo

Maatwerk software voor het onderwijs

Senet is van origine een maatwerk software leverancier. Wij hebben altijd maatwerk oplossingen gebouwd en zijn ons sinds enige tijd meer gaan richten op het onderwijs. Dit is eigenlijk zo gekomen uit projecten bij enkele onderwijs klanten van ons, waardoor wij erachter kwamen dat sommige applicaties goed passend zouden zijn bij meer vergelijkbare onderwijsinstellingen en/of scholen zaten te wachten op enkele meer standaardoplossingen. Onze programmeurs deelden deze signalen en zo hebben wij onze focus verlegd van algemene applicatiebouwer tot software specialist in de onderwijsmarkt. Dat wil niet zeggen dat wij alleen maar voor onderwijs klanten werken, maar het is wel onze specialiteit, met als doel een autoriteit in deze markt te worden. En daar speel JIJ een belangrijke rol in!

Een bedrijf is niets zonder de mensen die er werken. Wij hebben hier een erg informele, relaxte en persoonlijke sfeer met korte lijnen en een open cultuur. Zo treden we ook naar buiten. We delen veel en vinden het ook leuk onze medewerkers een podium te geven om hun talent in te zetten en vooral hun kennis ook te delen. Neem bijvoorbeeld onze expertcolumns die we regelmatig inzetten. In een expertcolumn geven we een collega de kans wat te vertellen over een actueel thema over zijn of haar vakgebied. Dat kan een software specialist zijn over een specifieke technologie maar ook een front-ender over een project waar hij trots op is of een sales collega die een van zijn pittigste cases deelt. Dat is leuk voor je eigen portfolio, interessant voor je collega’s en nuttig voor de klant. Ieder heeft zijn of haar eigen specialisme en een klant krijgt een beter beeld van alle vaardigheden die we bij Senet in huis hebben. Heb jij ervaring in het onderwijs of met het werken voor onderwijs klanten? Kom dan bij ons team. Samen staan we sterker en worden we die veelzijdige partner voor het onderwijs. Voor meer info, neem contact op met Geurt Jan van Ek via onderstaand formulier.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Solliciteer op deze functie


Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01