BLOG

Events

TechDays 2017 komen er aan

3 augustus 2017

Op 12 en 13 oktober vinden de TechDays van Microsoft weer plaats in de RAI in Amsterdam. Dit jaarlijkse tech event voor developers wint nog steeds aan populariteit onder de doelgroep en breidt zich tegenwoordig ook verder uit met open source technieken naast de Microsoft technologie.

TechDays besteedt aandacht aan de mogelijkheden om ontwikkeling, implementatie en beheer van applicaties op grote schaal te versnellen en verbeteren. Je wordt weer helemaal up-to-date gebracht van welke technieken, tools en processen de wereld van IT transformeren. Er komen bekende en minder bekende sprekers en er is veel ruimte tot netwerken en kennisuitwisseling.

Programma TechDays 2017

De onderwerpen van de keynotes zijn zo divers dat er voor ieder wel wat wils is. Van Azure tot Angular en van Powerpoint tot ASP.NET core. Met meer dan 100 verschillende sessies hoef je je zeker niet te vervelen. Enkele aansprekende sessies eruit gelicht:

Je buren hacken

Stel je voor dat je buren lekker muziek aan streamen zijn via Spotify tot in de vroege uurtjes. Volume flink hoog. Jij wilt slapen. Zou je dan uit bed gaan om aan te bellen en te vragen of het wat zachter kan, of zou je je telefoon gebruiken om hun internet te blokkeren? Deze sessie laat je zien hoe je dat kunt aanpakken. Maar ook hoe je je eigen webapplicaties kunt aanvallen om kwetsbaarheden op te sporen en te checken of iemand op jouw netwerk rondsnuffelt. De titel van deze sessie is ‘Hacking your neighbours and other life skills’ en wordt gegeven door Niall Merrigan. Je vindt deze sessie hier terug in het overzicht.

Terug naar de nineties

Toen alles beter was en meer zichtbare pixels had. Deze sessie neemt je mee terug naar het gouden tijdperk van de klassieke avonturen game. Sander en Edwin laten zien hoe zij een game-a-tron 3000TM game-engine bouwden middels Cognitive Services. Het is een actieve sessie waarin je als deelnemer zelf input kunt leveren voor de storyline van de game. Gedurende de sessie leer je hoe Cognitive Services en het Microsoft Bot Framework in je eigen applicaties kunt gebruiken. De titel van deze sessie is ‘Build an old-shool a-reno adventure game using Cognitive Services’ en wordt gegeven door Edwin van Wijk en Sander Molenkamp. Ook deze sessie vind je hier terug.

Misdadigers te slim af zijn

Cybercrime is een lucratieve business en de criminelen worden steeds gewiekster. Paula (CEO van CQURE) is ze echter een stap voor en demonstreert je technieken die door hackers worden gebruikt om hun sporen te verbergen en de forensische technieken die die acties dan weer aan het licht brengen. Een zeer intense en technische sessie die flink de diepte ingaat. De titel van deze sessie is ‘Explore adventures in the underland: forensic techniques against hackers evading the hook’ en wordt gegeven door Paula Januszkiewi. Ook deze sessie vind je hier terug.

Om een beetje de sfeer te proeven vind je hier een video met een impressie van TechDays 2016:

Meer informatie & toegangskaarten

Het event vindt plaats in de RAI in Amsterdam. Tickets kun je per dag kopen of in combi variant voor beide dagen. Een dagticket kost 369 euro, een combi ticket 569 euro. Prijzen zijn exclusief btw en meer info en verkoop vind je hier: https://www.techdays.nl/Tickets

Kleine tip: vraag je werkgever of je op kosten van de zaak naar de TechDays 2017 mag. Je kan hier namelijk veel nieuwe kennis opdoen die nuttig kan zijn voor zowel jou als het bedrijf waar je voor werkt. Senet biedt zijn werknemers een opleidingsbudget en regelmatig kansen tot bijscholing, juist ook op eigen initiatief.

Tip 2: (nog) student of juist docent? Dan zijn er gereduceerde tickets verkrijgbaar voor 95 euro per dag excl. btw.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01