BLOG

Jobs, Nieuws

Oudere ICT-ers in de WW ondanks krapte in de sector

13 april 2016

De maand april is door het UWV uitgeroepen tot de maand van de ICT. Het UWV besteedt hier veel aandacht aan omdat het ziet dat er veel oudere ICT-ers in de WW zitten. En dat ondanks het grote tekort aan personeel in de sector. ‘Hoe kan dat?’, zou je denken. Werkgevers zijn bang de oudere ICT-ers aan te nemen vanwege hun leeftijd en veronderstelde gebrek aan kennis van de nieuwste technieken, stelt de beroepsvereniging voor ICT professionals.

Loyaliteit en ervaring

Het UWV keert op dit moment WW uitkeringen uit aan zo’n 6700 mensen. 58% daarvan is 45 jaar of ouder. De onafhankelijke beroepsvereniging Ngi-NGN spreekt haar zorgen uit over deze ontwikkeling. “Er is naar schatting in de huidige markt een tekort van 5000 a 7000 ICT professionals, maar tegelijkertijd zit er een gelijkaardig aantal zonder job. Nergens lijkt er zo’n grote mismatch te zijn als in de ICT. De professionals zijn er zeker wel maar bedrijven moeten voor ervaring durven kiezen. De wat oudere werknemers zijn vaak juist heel loyale mensen die met hun ervaring ook zeer waardevol zijn voor de jongere werknemers binnen het bedrijf.”

Jong en oud welkom bij Senet

Natuurlijk gaan de ontwikkelingen in ons vakgebied hard. Maar het zou vreemd zijn mensen slechts bij te scholen als ze al bij een bedrijf werkzaam zijn. “Soms heeft iemand goede kwaliteiten en waardevolle ervaring maar mist hij of zij net een klein onderdeel om voor onze projecten aan de slag te kunnen. Dan zijn wij zeker bereid om te kijken naar een geschikte oplossing”, aldus Marcel Bink, directeur bij Senet. Wij zien bij Senet graag een gezonde mix van jongere en oudere werknemers. Een jonge software engineer kent bijvoorbeeld de nieuwste technieken maar mist nog projectervaring. Een oudere ontwikkelaar heeft die ervaring wel maar kan soms wat meer kennis gebruiken van de technische ontwikkelingen in het vakgebied. Zo houden wel elkaar scherp.

Ben jij één van die ervaren ICT-ers en zit jij ongewild zonder baan? Laat het ons weten en we kijken samen of ook jij bij Senet aan de slag kan; je bent nooit te oud om (bij) te leren!

team1

Een gezonde mix tussen jong en oud vind je bij Senet. Er is plaats voor iedereen, want ieder brengt zijn eigen kwaliteiten mee…

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01