BLOG

Events

Meetup #4: a quick recap

14 september 2017

Afgelopen dinsdag 12 september hebben we bij Senet Eindhoven weer een meetup gehad van de Eindhoven Developers Groep. De php georiënteerde meetup groep kwam bijeen om te luisteren naar twee talks. Eén over Over-engineering en één over Mocking REST endpoints in the front-end.

Murat Çorlu vertelde over Mocking REST endpoints en hoe het een uitdaging kan zijn om een nieuwe feature aan een applicatie toe te voegen als die REST API endpoints gebruikt en de nieuwe feature nog geen API implementatie heeft. Daarnaast heb je ook een running API server nodig, wat het lastig kan maken om goed te testen omdat bepaalde issues erg lastig te reproduceren zijn. Deze problemen zijn echter redelijk eenvoudig op te lossen door een client-side mocking approach te gebruiken. Murat besteedde een groot deel van zijn talk aan een live-demo waarin hij liet zien hoe een client-side mocking solution geïmplementeerd wordt met een connect-api-mocker library.

Mete Bulutay hield zijn talk over het ‘hidden monster’ Over-engineering waarbij hij een zeer conceptueel verhaal vertelde met concrete voorbeelden uit zijn eigen ervaring. Met zijn tragikomische insteek en enige zelfspot bracht hij de zaal regelmatig aan het lachen. J Tegelijkertijd werd duidelijk hoe over-engineering het project schade kan berokkenen en hoe je het het beste kunt vermijden. Daarnaast lichtte Mete nog toe wanneer over-engineering wel toegevoegde waarde kan hebben.

Meetup wordt steeds populairder

Het meetup concept wint nog altijd aan populariteit. De Eindhoven Developers Meetup groep is in een jaar tijd met zo’n 100 leden gegroeid, wat op een totaal van bijna 700 leden aanzienlijk is. Steeds meer mensen ontdekken de verschillende initiatieven om op een laagdrempelige manier nieuwe mensen te leren kennen en tegelijkertijd iets te leren.

Meetup groepen in Woerden e.o. gezocht

Voor bedrijven zoals Senet is het dan weer leuk om dergelijke meetups te hosten omdat wij ons daarmee als bedrijf in de regio op de kaart kunnen zetten en op een laagdrempelige manier in gesprek zijn met onze doelgroep. Dus ben jij ook actief in een meetup groep (we zoeken zeker nog nieuwe groepen in en rond Woerden voor onze vestiging daar), laat het ons dan weten en wellicht kunnen we een samenwerking starten!

En omdat foto’s altijd meer zeggen dan woorden:

meetup-senet meetup-senet meetup-senet meetup-senet meeutup-senet meetup-senet

Dank voor de gezelligheid aan alle mensen die zijn gekomen!

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01