BLOG

Nieuws

Software engineers Electron vinden manier om Chrome apps werkend te houden zonder Google ondersteuning

2 september 2016

Op Github hebben de software ontwikkelaars van Electron aangekondigd dat zij een manier hebben ontdekt om Chrome apps werkend te houden, zelfs als Google stopt met de ondersteuning daarvan. Aangezien Chrome apps online door Google worden gehost, stoppen ze met werken zodra Google die ondersteuning staakt. En dat gaat waarschijnlijk gebeuren.

Electron

Google maakte bekend dat het bedrijf gaat stoppen met de ondersteuning van Chrome apps voor Mac, Windows en Linux, met als reden het volgens Google geringe gebruik van de Chrome apps. De meeste mensen zouden gebruik maken van ‘normale webapplicaties’. Vanaf de tweede helft van 2017 zullen de Chrome applicaties niet meer aangeboden worden voor deze besturingssystemen en vanaf begin 2018 zullen de applicaties ook niet meer laden op de Mac, Windows en Linux computers. De Chrome apps zijn dan enkel nog toegankelijk voor mensen met een Chromebook. Electron springt in dit gat en lost dit op. Software ontwikkelaars van het Electron framework moeten daarvoor Electron ondersteuning aan de Chrome apps toevoegen om deze oplossing te kunnen blijven bieden. Gebruikers kunnen niet zelf de ondersteuning aan een applicatie toevoegen.

Met behulp van Electron kunnen de applicaties zelfstandiger worden gemaakt, waardoor de ondersteuning van Google niet meer essentieel wordt. De zogenaamde ‘Electron apps’ kunnen nog steeds worden ingezonden naar Google en blijven ze dus beschikbaar via de officiële Chrome kanalen.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01