BLOG

Events

CodeUur: wereldrecord programmeren 14 oktober 2016

23 juni 2016

Stichting CodeUur staat voor de promotie van programmeren in het basisonderwijs. Programmeren wordt steeds belangrijker in onze digitale maatschappij, maar kinderen krijgen op school geen basis mee voor het vakgebied. Daardoor ontbreekt enthousiasme voor het programmeren of wordt het als moeilijk ervaren. ‘Wat de boer niet kent, eet ie niet.’ Daar moet verandering in komen door kinderen al op de basisschool vertrouwd te maken met programmeren. Als ze spelenderwijs er mee starten, zullen ze zien dat het helemaal niet moeilijk is maar juist erg logisch. En dat je heel creatief kunt zijn als software engineer. Ja, ook de meiden! Dat is ook een wens voor het ICT vakgebied: meer vrouwen, want het is momenteel nog echt een mannenwereld.

Wereldrecord programmeren

Stichting CodeUur heeft een uitdaging gesteld: een wereldrecord programmeren vestigen. Het doel is om op 14 oktober 2016 10.000 kinderen tegelijk te laten programmeren. Gewoon, op basisscholen in Nederland. Om dat te bereiken wordt jullie hulp gevraagd. Er zijn namelijk gastdocenten nodig. Enthousiaste programmeurs die een uurtje programmeer les willen geven. Lesmateriaal wordt voor je verzorgd en kun je alvast bekijken, mocht je nieuwsgierig zijn. Als je je aanmeldt als gastdocent, dan wordt er een school bij jou in de buurt gezocht als match.

Dus ben jij enthousiast over je vakgebied en denk jij dat enthousiasme op de kinderen te kunnen overbrengen? Meld je dan snel aan want er zijn zoveel mogelijk programmeurs nodig om het wereldrecord te breken.

Over Codeuur

De Stichting CodeUur wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren. Programmeren zorgt ervoor dat kinderen creatief en logisch leren denken. Het doel is ‘programmeren’ zo snel mogelijk als vak op te nemen in het Curriculum van het Primair Onderwijs.

Voor de programmeerlessen kunnen scholen kunnen zich gratis aanmelden. Stichting CodeUur zoekt dan een gastdocent in de buurt en stelt de partijen aan elkaar voor. Een gastdocent werkt in de techniek, bijvoorbeeld als programmeur/software engineer of software architect. De gastdocent krijgt lesmateriaal ter beschikking voor de kinderen verzorgd door Stichting CodeUur. En samen maken we het CodeUur tot een feestje wordt in de klas!

 

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01