BLOG

Expert column

Carrièreswitch: wees niet bang en doe het gewoon!

14 december 2016

Veel 30-ers – zoals ik zelf – beginnen aan een andere levensfase. Men koopt een huis, krijgt kinderen. Kortom er komen nieuwe verantwoordelijkheden in je leven. In één keer lijkt het alsof je een heleboel meer verantwoordelijkheden krijgt, waardoor de 30-er zich veelal vastklampt aan zekerheid en het uitsluiten van financiële risico’s. Dat vastklampen zorgt er bij veel mensen voor dat ze de uitdaging in hun werk verliezen en een uitzichtloze dag doormaken om ’s avonds voor de televisie te belanden.

Zelf leef ik ook wel eens met die vastklamp-angst, terwijl ik geen kinderen heb en nog geen eigen huis heb waarvoor ik iedere maand mijn lasten afdraag. Ik wil kiezen voor veilige paden, paden die ik al eens bewandeld heb. Van deze paden weet ik namelijk wat ze me opleveren en dat geeft zekerheid. Echter kwam ik erachter dat werken veel leuker is als je van die paden afwijkt. Zoek de grenzen binnen je vakgebied op.

Carrièreswitch: van de reclame-industrie naar de software-branche

Voorheen heb ik altijd in de reclame-industrie gewerkt. Dat heb ik altijd erg leuk gevonden, maar ik merkte dat ik op het gebied van front-end werkzaamheden elke dag dezelfde koek aan het bakken was.

Via een relatie kwam ik uit bij Senet, waar ik nu inmiddels 10 maanden werk als front-end developer. Voorheen had ik nooit zoveel met de software-industrie. Het is ook een sector waar ik toch mijn vooroordelen bij had.

Als front-end developer werk ik nog steeds wel met dezelfde tools, maar met een compleet andere mindset. Moest ik voorheen vooral stilstaan bij het imago van de klant richting de buitenwereld, nu ben ik met name bezig met usability en user experience. Iets waar ik voorheen minder mee bezig was en waar ik nu echt de uitdaging in zie. Kortom, mijn passie herleeft weer na mijn carrièreswitch.

Dus stap uit je schulp, en hervind je passie. De enige die dat kan ben jijzelf. Zoals Nike 20 jaar geleden al zei: Just Do It!

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Gijs Heijnen

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01