BLOG

Nieuws

Happy & Geeky 2017: a bookchallenge

13 januari 2017

Gelukkig nieuwjaar! We hopen dat je mag terugkijken op een enerverend 2016 en we wensen je veel geluk en gezondheid voor 2017. Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Dan denken veel van ons aan gezonder eten en meer bewegen. Of stoppen met roken. Maar het kan ook een stukje creatiever. Zo zijn er allerlei challenges die je uitdagen een bepaald doel te volbrengen. Bijvoorbeeld meer lezen: een bookchallenge. Maar wat dan? Wij hebben een aantal aanraders voor en door engineers. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven 😉

Bookchallenge voor 2017:

Bot – Charles den Tex

Een techno thriller zoals je ze niet zo vaak ziet. Over de macht van programmeurs, afhankelijkheid van computers en de bedreiging van de privacy. Willem wil alles uit zijn klanten halen en daarvoor heeft ie een informatiesysteem nodig. Maar dan een systeem dat de regels voorbij gaat, ook de fatsoensregels. Hij zal geen bedrijf vinden dat zoiets legaal voor hem kan of wil bouwen. Een eenling kan dat wel. Meet Bas: een hyperintelligente ietwat autistische nerd, die geheel in formules denkt. Hij zal Willem helpen. Willem krijgt veel waardevolle gegevens in zijn systeem maar gaat dan plots dood en niemand kan meer inloggen. Behalve degene die het gebouwd heeft…?

Bot koop je voor 19,95 (paperback) of 13,99 (e-book) bij Bol.com

bot-charles-den-tex

Cryptonomicon – Neal Stephenson

Cryptonomicon is een veelzijdig boek: een roman, technothriller, cyberthriller en oorlogsverhaal in één. Een perfect avontuur voor computernerds. Het verhaal speelt zich af op twee momenten: de Tweede Wereldoorlog en het heden. Er wordt tussendoor geswitcht. In de oorlog moet een team codebrekers ervoor zorgen dat de Duitse code wordt gebroken. In het heden lees je over de kleinkinderen van de hoofdrolspelers uit het oorlog en hoe zij de consequenties van de Duitse code ondervinden. Het boek bevat zowel feiten (Alan Turings theorieën worden onder andere meegenomen in dit boek) en fictie, met uitweidingen naar informatica, wiskunde en cryptografie. Mede door het jargon dat gebruikt, heb je toch wel enige voorkennis hiervan nodig. Maar dat zou de gemiddelde geek niet af moeten schrikken…

Cryptonomicon koop je voor 10,09 (paperback) of 6,52 (e-book) bij Bol.com

cryptonomicon-neal-stephenson

The fan girls guide to the galaxy: a handbook for girls – Sam Maggs

Een boek speciaal voor de girl geeks onder ons kon natuurlijk ook niet ontbreken! The fan girls guide to the galaxy is handboek voor girl nerds. ‘The world of geekdom’ wordt toch nog vaak door mannen gedomineerd. Dit boek heeft een leuke feministische inslag op dit gebied. De in(internet)s en outs van de geek cultuur, tips en tricks, interview met geek girl icons (zoals Felicia Day en Tamora Pierce). “A sweet introduction into the world of female geeks.”

The fan girls guide to the galaxy koop je voor 15,10 (hardcover) of 11,72 (e-book) bij Bol.com

fangirlsguide-sam-maggs

You are not a gadget – Jaron Lanier

Dit boek heeft een meer diepgaande analyse met filosofische argumenten. Een study-read, dus. Lanier gelooft dat het internet nog niet zijn volledig potentieel benut heeft. Het ‘web 2.0’ zou anti-intellectueel zijn en te veel geconcentreerd zijn op slechte enkele bronnen met heel veel losse pagina’s/losse zoekresultaten, waardoor er een schijndiversiteit ontstaat. Wikipedia is hier een goed voorbeeld van. En dit is slechts een fractie van wat het boek bespreekt. De auteur geeft veel kritiek maar verderop in het boek komt hij ook met oplossingen. Een aanrader als je van een kritische noot houdt.

Je koopt You are not a gadget voor 11,01 (paperback) of 9,49 (ebook) bij Bol.com

you-are-not-a-gadget-jaron-lanier

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01