BLOG

Events

Codemotion Amsterdam 2016

11 mei 2016

Vandaag en morgen vindt een grote dev conferentie plaats in Amsterdam. Codemotion is de grootste tech conferentie in Italië en begint ook steeds meer terrein te winnen in Europe. Alleen al dit jaar zijn er conferenties in o.a. Berlijn, Amsterdam en Madrid met meer dan 30.000 developers die bijeen komen.

Gedurende het jaar worden er allerlei evenementen georganiseerd door Codemotion: de Codemotion tech conferenties, trainingen, speciale bijeenkomsten gericht op kinderen, Tech Meet-ups, hackathons, etc. Kijk hier voor het programma van Codemotion Amsterdam op 11 en 12 mei 2016, in de Kromhouthal in Amsterdam Noord.

Meer vrouwen naar de tech conferenties

Minder dan 20% van de deelnemers aan tech conferenties is vrouw. Daar willen ze bij Codemotion Amsterdam graag verandering in brengen. Natuurlijk bestaat de branche sowieso al uit meer mannen dan vrouwen, maar er kan natuurlijk wel een stimulans komen voor de dames. Bij Codemotion worden er dan ook verschillende vrouwelijke sprekers uitgenodigd, zoals Linda Rising en Jessica Rose die al eerder gesproken hebben op het evenement. Maar er is meer; om meer vrouwen over de streep te trekken, stelt Codemotion Amsterdam 300 gratis tickets voor vrouwen beschikbaar. En daarvoor hoef je geen super talent in de techniek te zijn, gewoon een gezonde interesse is voldoende.

Let’s get social

Ben jij er bij (geweest) en heb je leuke ervaringen en/of foto’s om te delen? Praat mee op Twitter met #codemotion (nu trending) en @senetICT.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01