Bedrijfsleven

Een webapplicatie voor een bedrijvennetwerk

Aanleiding

Een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg en medische zorg was op zoek naar een webapplicatie. Het netwerk maakt onderscheid tussen twee richtingen: ‘Arbodiensten’ en ‘Expertisebedrijven’. De arbodiensten richten zich op eerstelijns zorg (verzuimbegeleiding, preventie en keuringen van medewerkers). De expertisebedrijven bestaan elk uit specialisten in werk gerelateerde problematieken (verslavingszorg, schuldhulpverlening, psychologische hulp, re-integratie, job coaching en training voor leidinggevenden en medewerkers). Voor de webapplicatie was hulp nodig voor de Front-end.

Oplossing

Voor de Front-end ontwikkeling van de online applicatie met een breed scala aan technieken werd collega Jeroen van Oostrum van Senet gedetacheerd bij de klant. Hij hield zich bezig met het schrijven en herschrijven van bestaande modules met een betere scheiding tussen Front-end en Back-end.

Gebruikte technieken

In dit project zijn veel technieken aan bod gekomen, namelijk: C#, ASP.NET MVC4, HTML5, CSS3, javascript (ECMAScript 5/6), jQuery, KnockoutJS en RequireJS.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen lagen vooral in het schrijven van modules voor RequireJS in jQuery plugin-vorm, 2-way binding tussen HTML elementen en modellen met behulp van Knockout. Daarnaast was het Polyfills maken en gebruiken voor ECMAScript en IE8 componenten een uitdaging. Er moest ook goed nagedacht worden over het gebruik van AngularJS om de Front-end los te koppelen van de ASP.NET MVC structuur in de vorm van (Single Page) WebApps.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01