BLOG

Fun

Senet, waar komt die naam vandaan?

21 juni 2018

Veel bedrijfsnamen zijn geboren uit (achter)namen van de oprichters. Van Albert Heijn tot Stam + De Koning en van Janssen Fritsen tot C&A. Ons bedrijfsleven stikt ervan. Senet is voor zover wij weten niemands achternaam maar wel een bijzonder spel: een bordspel uit het Oude Egypte. Het Senet spel wordt gespeeld op een speciaal Senet bord. Helaas is vandaag de dag niet precies duidelijk hoe het vroeger gespeeld werd omdat er geen volledige documentatie over is teruggevonden. Een Zwitserse archeoloog heeft uit verschillende teruggevonden borden, spelstukken en beschrijvingen, spelregels samengesteld.

Vreemde dommelstenen

Het Senet spel wordt gespeeld met pionnen en ‘dobbelstenen’. De dobbelstenen zijn echter niet vierkant zoals wij die hedendaags kennen. Het gaat om vier langwerpige latjes die tweekleurig zijn en zowel een platte als een bolle kant hebben.  Door het gooien met de dobbelstenen kan je punten/stappen verdienen die op het bord vooruit gezet mogen worden. Het doel van het spel is om als eerste met al je pionnen op hokje 30 te landen. Voor de puntentelling en uitgebreide spelregels verwijzen we je graag naar Wikipedia. Natuurlijk moesten we bij de oprichting van ons bedrijf dit spel wel in huis hebben. Nieuwe medewerkers doen wij altijd een Senet spel cadeau.

senet-spel

Funfact? In ons logo is nog altijd een verwijzing te zien naar het eeuwenoude spel, namelijk de vogel(s).

Waar komt de naam van jou werkgever/organisatie/bedrijf vandaan? Kent dat ook een bijzonder verhaal? Laat het ons weten…

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01