BLOG

Nieuws

Pincode vergeten = geld kwijt?

2 november 2017

Beveiliging tegen hackers wordt steeds intensiever en strikter, waardoor die nu ten onder dreigt te gaan aan haar eigen succes. Dat wil zeggen: de zware beveiliging tegen hackers wordt zo goed dat die jou ook buiten de deur houdt. En dat is toch een stuk minder als je bitcoins hebt gekocht en niet meer bij je (digitale) geld kunt. Mark Frauenfelder overkwam het.

Frauenfelder is onderzoeksdirecteur van een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain; de technologie achter de bitcoin. In dat kader wilde hij graag zelf zien hoe cryptovaluta werken dus kocht hij bitcoins. Ter waarde van 3000 dollar. Al snel werden deze aanzienlijk meer waard en werd hem een offline digitale portemonnee aangeraden in de vorm van een zwaar beveiligde usb stick. Voor 100 dollar kocht hij een Trezor, de volgens de producent meest veilige manier om je bitcoins op te slaan. Met een pincode krijg je toegang tot je bitcoins. Je krijgt dan 24 woorden ‘terug’ van de software, waarmee je bij het vergeten van je pincode alsnog bij je bitcoins kan. Frauenfelder schreef de pincode en de woorden op een briefje.

bitcoins-dollars

Toen Frauenfelder met vakantie ging, dacht hij plots terug aan zijn bitcoins, die ondertussen verdriedubbeld waren waarde (van 3000 dollar bij aanschaf tot 9000 dollar). Wat zou er gebeuren als er iets met mij gebeurt?, dacht hij. Dan moeten mijn kinderen wel bij de bitcoins kunnen. Het briefje met pincode en 24 woorden legde Frauenfelder onder het kussen van één van zijn dochters. De grootste fout die hij kon maken, zo bleek later, toen het briefje er bij thuiskomst niet meer lag. Frauenfelder was ten einde raad en bezocht zelfs een hypnotherapeut om weer bij zijn bitcoins te kunnen, die ondertussen een klein fortuin waard zijn. Lees de rest van het verhaal hier (Engelstalig).

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01