BLOG

Events

Meetup Gouda: Elasticsearch & Angular

11 september 2019

Op 1 oktober 2019 hosten we weer een developers meetup. Dit keer in Gouda in ‘Het kantoor van Nu’. We zullen aan het begin van de talk kijken hoe de ervaring met het onderwerp in de groep is en de diepgang van de talk daar deels op aanpassen. Deze meetup is interessant voor iedere developer, zowel .NET als open source, beginner of gevorderde.

Agenda

17:30 Tapas diner
18:30 Talk: ElasticSearch: gemakkelijk zoeken – achtergrond en demo (Frank Houweling & Pim Jansen)
19:30 Pauze
19:45 Talk: Elasticsearch in een Angular app (David Kingma)
20:30 Social, drinks en food

Aanmelden voor deze meetup kan hier.

Talk 1 door Frank Houweling & Pim Jansen

Zoeken kan moeilijk zijn. Echt lastig zelfs! In deze meetup zullen we ElasticSearch introduceren, een gedistribueerd, snel en eenvoudig te gebruiken zoekmachine- en data-analyseplatform. Als eerste vertelt Frank Houweling over ‘full text search’, waarbij gebruikers worden gestimuleerd om snel relevante inhoud in grote hoeveelheden semi-gestructureerd naar ongestructureerde data te vinden. We bespreken de uitdagingen van het implementeren van deze mogelijkheden in applicaties en websites en kijken naar enkele bestaande oplossingen.

Na deze algemene inleiding tot het onderwerp duiken we dieper in ElasticSearch en waarom dit zo’n geweldige technologie is voor het doorzoeken van volledige teksten. In een demo laten we zien hoe we een aangepaste indexeer- en zoekmachine-resultaatpagina samenstellen, die samen een complete fulltext-zoekoplossing in Elasticsearch vormen. In het tweede deel van de talk kijken we naar een andere usecase van ElasticSearch: data-analyse. Pim Jansen zal ons vertellen over de mogelijkheden van ElasticSearch in combinatie met Kibana en Beats voor applicatiemonitoring en -analyse. Hij legt de setup en architectuur uit en geeft praktisch advies over het opzetten van je eigen analyse- en monitoringinfrastructuur.

Talk 2 door David Kingma

Met een zero-to-app walkthrough laat David zien hoe we een Angular app kunnen maken en koppelen aan Elasticsearch. Verder vertelt David in zijn talk hoe we de kracht van Firestore (van Firebase) kunnen combineren met de search index van ElasticSearch. Firebase is een veelzijdige NoSQL database met vooral realtime eigenschappen, maar gelimiteerd op het gebied van zoek queries.

Over Frank Houweling (foto links)

Frank is Product Owner bij Senet en heeft een unieke connectie tussen klant en software. Hij is zeer bedreven in het creëren van oplossingen voor uitdagingen die hij in de wandelgangen van zijn klant hoort. Met programmeren in open source gedurende de week en het helpen in de fruitboomkwekerij van zijn ouders op zaterdag, heeft hij geen tijd om zich te vervelen. Frank bedenkt graag eenvoudige oplossingen voor (schijnbaar) complexe problemen. Als grote meetup-fan bezoekt hij regelmatig meetups om nieuwe dingen te leren en collega software-engineers te ontmoeten.

Over Pim Jansen (foto midden)

Pim is Software Architect bij Senet en werkt aan verschillende projecten. Hij is zeer ervaren met php open source-technologieën en heeft meer dan 10 jaar werkervaring bij zowel kleine als grote bedrijven. Verder is Pim gepassioneerd door UX-design en houdt van sociale interactie met zijn collega’s. Er is altijd ruimte voor verbetering vindt hij, met zijn motto: “You can always become better” – Tiger Woods

Over David Kingma (foto rechts)

David is al sinds 1998 vertrouwd met diverse webtechnologieën. David werkt als Lead Developer en medeoprichter bij Jool Software Professionals. Elke dag probeert hij iets nieuws te leren en hij deelt vervolgens graag zijn ervaringen met collega’s en de community. Bekijk zijn techblogs op medium.com (David Kingma). Het optimaliseren van de ervaring en workflow van ontwikkelaars is de belangrijkste drijfveer achter zijn liefde voor software development.

Aanmelden

De meetup is volledig gratis en inclusief drankjes en een maaltijd. Maar plaatsen zijn beperkt, dus klik snel op RSVP om je plaats te reserveren. Denk aan anderen wanneer je je hebt aangemeld maar plots niet meer kunt komen. Annuleer dan je aanmelding zodat anderen jouw plek kunnen innemen. Dankjewel! We kijken ernaar uit om jullie allemaal te zien op 1 oktober!

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Theo Bieger

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01