BLOG

Jobs

Goede voornemens 2018; een nieuwe baan

11 januari 2018

Allereerst de beste wensen voor 2018! Dat het een mooi jaar mag worden voor iedereen. Maar wat is dat eigenlijk, ‘een mooi jaar’? Mensen wensen elkaar natuurlijk altijd goede dingen; succes, liefde, gezondheid, geluk. Maar om die pieken te zien in je leven heb je ook de dalen nodig, die twee kunnen zonder elkaar niet bestaan.

Aan het begin van het jaar maken de meeste van ons (enkele) goede voornemens. Zoals het alom bekende ‘ik ga stoppen met roken’ of ‘ik wil paar kilootjes kwijt’. Maar op een goede derde plek komt het ‘ik wil een nieuwe baan!’ Nieuw jaar, nieuwe start. De functioneringsgesprekken zijn bij de meeste mensen net geweest en zorgen vaak voor stof tot nadenken. Zowel de complimenten als de aandachtspunten. Je evalueert ‘je geluk’ en of deze functie nog wel bij je past en je echt gelukkig maakt.

Brainport Eindhoven

De economie trekt aan en er zijn dan ook steeds meer vacatures om uit te kiezen. Zeker de regio waar wij ons hoofdkantoor hebben, Techhotspot Brainpoirt Eindhoven, groeit explosief. Software ontwikkelaars komen hier ruim aan hun trekken. Bij grote bedrijven als ASML, DAF en Philips, maar juist ook bij de kleinere bedrijven waar wij er een van zijn. En waar we trots op zijn. Een kleiner bedrijf heeft kortere lijnen, persoonlijke betrokkenheid en geborgenheid op de werkplek. Iets waar onze mensen zich fijn bij voelen, merken wij bij uitstek. Toch willen we graag nog wat meer collega’s toevoegen aan ons team, met nog meer expertise die onderling uitgewisseld kan worden. Want daar worden onze mensen ook weer blij van. Die je trouwens hier ontmoet in de video die we gemaakt hebben, want een beeld zegt meer dan 1000 woorden:

De overstap maken naar een nieuwe baan, een nieuwe werkgever, nieuwe taken en nieuwe collega’s is voor sommigen niet alleen leuk maar ook een beetje eng. Je geeft vaak toch een bepaald comfort op, een omgeving, een routine. Zo’n routine en bekende omgeving voelt veilig. In een nieuwe functie en een nieuw bedrijf moet je toch opnieuw je draai en je plek vinden. Maar dat geeft je vaak ook echt een nieuwe boost van inspiratie, motivatie en dat geluk dat we elkaar allemaal wensen bij de start van een nieuw jaar. Dus, zoals de bekende schrijver Paul Coelho ooit al zei: “Si piensas que la aventura es peligrosa, prueba la rutina. Es mortal.” Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is, probeer dan routine. Dat is dodelijk.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Solliciteer op deze functie


Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01