BLOG

Trends

Easter eggs in Pokemon GO en de jacht op Ditto

4 augustus 2016

Dat Pokemon GO dé rage is van zomer 2016 moge duidelijk zijn. Met ondertussen al meer dan 75 miljoen downloads (waar er iedere dag nog bijkomen) is de game nu al een legende. Zowel jonge als oude spelers gaan helemaal op in het spel. Waar het voor de een al jeugdsentiment is, is het voor de ander een nieuwe wereld.

Easter eggs

In het spel Pokemon GO zitten meerdere easter eggs verstopt. En zoals wel vaker bij de lancering van populaire games, staan ook de easter egg jagers al klaar om te gaan zoeken. Sommige easter eggs in Pokemon GO zijn per toeval gevonden, naar andere paaseieren werd met meerdere mensen specifiek gezocht. En juist die samenwerking tussen spelers is waar momenteel de hoop op wordt gevestigd omditto-pokemon een wel heel moeilijk te bereiken, of liever gezegd goed verstopte, Pokemon te vinden: Ditto.

De jacht op Ditto

Ditto blijkt één van de moeilijkst te vangen Pokemon te zijn. Maar dat betekent ook: hoe zeldzamer de Pokemon is, hoe meer Pokemon spelers hem willen hebben. Gekenmerkt als een easter egg in het spel wordt Dittos bestaan bevestigd door data miners die de code van Pokemon GO hebben achterhaald en doorgespit. Theorieën over Ditto doen de ronde: hij zou zich vermommen als een Bulbasaur zoals ie eerst ook deed in ‘Pokemon Snap’ of als een ziek geëvolueerde Pikachu zoals in de televisieserie van Pokemon gebeurde. Spelers hebben ook geprobeerd een namen patroon te kopiëren waarbij het geven van een bepaalde naam aan een Evee zou zorgen voor een specifieke transformatie. Ze probeerden hun Bulbasaur dan Ditto te noemen, maar dat had geen succes.

Naast deze theorieën (zie Reddit voor de gehele lijst) zijn er ook spelers die ontdekkingen in de game zelf hebben gedaan. Zoals de beschrijving van Ditto die aanwijzingen zou bevatten hoe Ditto te vinden. Ditto zou zijn celstructuur herschikken om zich te transformeren in andere vormen. Maar als Ditto op zijn geheugen vertrouwt om zich te transformeren in iets anders, maakt ie soms fouten in de details. Een teken wellicht om op verkeerde details in andere Pokemon te letten?

Het mysterie rondom Ditto

Maar er is wellicht een veel simpelere reden waarom we Ditto nog niet gevonden hebben: hij is een mislukte kloon van Mew. In de film van Pokemon proberen een groep wetenschappers Mew te klonen in de jungle, wat resulteert in een Mewtwo. Aangezien sommige Pokemon regio-exclusief zijn (zoals bijvoorbeeld Farfetch’d en Mr. Mime), kan Ditto wellicht ook exclusief zijn voor de nog uit te brengen Zuid-Amerikaanse versie van Pokemon Go. Dat zou op zich logisch zijn gezien de vele jungles in Zuid-Amerika veel jungles zijn.

ditto-easter-eggs

Of wellicht is Ditto gewoon één van ons? 😉 Wat denk jij? Hebben we Ditto al eens gevangen en weten we het nog niet, woont ie in Zuid-Amerika, of is er nog een geheel andere theorie die de onvindbaarheid van Ditto verklaart? Pokemon GO spelers blijven driftig op zoek naar Ditto. Heb jij nog andere easter eggs in Pokemon GO gevonden die kunnen helpen om Ditto te vinden?

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01