BLOG

Fun

Grote internationale Hackathon ‘Dutch Open’

17 november 2016

Van 9 tot en met 11 december vindt in Rotterdam de Dutch Open Hackathon plaats. Een internationale hackathon georganiseerd door verschillende grote ICT werkgevers, zoals bijvoorbeeld KLM, CIC, Schiphol, PostNL en de nationale politie. Het doel is om open innovatie en technologische vooruitgang in Nederland te stimuleren.

Ben jij een enthousiaste software developer en een kei in het mixen en matchen van API’s? Heb jij zo een werkend prototype van een mobiele app gemaakt? En houd je wel van een beetje uitdaging? Dan is de Dutch Open Hackathon wat voor jou!

Wat kan je verwachten?

Er zijn verschillende projecten tijdens de Dutch Open Hackathon waar je je op kunt uitleven. Zo is er bijvoorbeeld een project omtrent virtual queueing: nooit meer in de rij staan voor iets. Maar ook een project meer gericht op zorg en big data waarbij veel data van gehandicapten en ouderen wordt verzameld om ze langer zelfstandig(er) te laten wonen maar tegelijkertijd ook veiliger te laten wonen door met die data alarm te kunnen slaan als er afwijkingen worden geconstateerd. Daarnaast is er een project omtrent microdiensten: waar je twee problemen tegelijk gaat aanpakken, namelijk, mensen met te weinig tijd en genoeg geld en mensen met te veel tijd en te weinig geld bij elkaar brengen. Dit is slechts een kleine greep uit de uitdagingen. Er zijn er nog veel meer en komen er ook steeds nog bij.

Er wordt gewerkt met verschillende categorieën (at home, doing business, on the go en in the city) en je wordt uitgedaagd om je creativiteit de vrije loop te laten. Mix de door de organisatie verstrekte data, API’s en hardware met data die je op andere plekken vindt. Help innoveren door het combineren van verschillende data sources en creëer nieuwe producten en diensten.

Meer informatie

Wil je je inschrijven voor de Dutch Open Hackathon of meer weten hierover? Kijk dan zeker even op de website van de Dutch Open Hackathon. Je kunt je alleen inschrijven of zelf al een team vormen. Ga je (al) naar dit evenement? Vergeet dan niet om er over te posten op social media onder hashtag #dutchhack16

 

dutchopenhack

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01