BLOG

Events

Collega Raymond naar PHP Benelux 2018

1 februari 2018

PHP Benelux is een jaarlijkse 2-daagse conferentie vlakbij Antwerpen. Deze wordt geheel door een groep programmeurs zelf opgezet en niet door een bedrijf zoals bij de Dutch PHP Conference. Dat het een community-driven event is merk je vooral aan de leukere/betere dingen om de conferentie heen. Zo is het eten goed geregeld en ’s avonds kan er nog lang na worden gepraat onder het genot van Belgisch bier (ook niet onbelangrijk ;-)). Dit gebeurt in de exporuimte, waar ook veel sponsors een plekje hebben. Er komen elk jaar 400 programmeurs uit heel Europa. Alles is daarom compleet in het Engels.

PHP Benelux 2018: sports edition

Elk jaar heeft deze conferentie een thema en dit jaar was dat sport. Veel sponsors hadden kosten noch moeite gespaard om in dit thema te blijven en zelfs een wedstrijdelement toe te voegen. Zo waren er plekken ingericht om verschillende sporten te spelen, zoals: nerf gun schieten, basketbal, voetbal, (levend en ‘gewoon’) tafelvoetbal, F1 racen, pool, darts, dansmatten voor 8 personen tegelijk en nog heel veel meer.

Maar ook de talks waren dit jaar weer van goede kwaliteit. Er kwam zelfs een aantal sprekers uit de VS(!). Zo heb ik o.a. uitleg gehad hoe PHP intern werkt, heb ik naar value objects en de mogelijkheden van PHPCS gekeken en ben ik naar een talk over machine learning gegaan.

raymond-van-asperen-phpbenelux

Unconference

Zoals bij elke editie de afgelopen jaren het geval is geweest, was er ook nu weer een unconference. Dit is een plek waar onervaren sprekers de kans krijgen om ook een talk te doen. Deze kunnen hiermee ervaring opdoen en wellicht tijdens een volgende conferentie zelf als spreker optreden.

Dit jaar heb ik hier ook aan meegedaan met mijn talk over IoT Programming. Ik heb het hierbij vooral gehad over de Raspberry Pi, Arduino en ESP8266 en wat hier de mogelijkheden in zijn. Hierna heb ik ook nog wat waardevolle feedback gehad hoe ik mijn talk kan gaan verbeteren en uitbreiden. Na twee enerverende, leerzame dagen ging ik vol nieuwe inspiratie weer naar huis. Ik kan je deze conferentie zeker aanraden!

Groetjes,

Raymond

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01