BLOG

Nieuws

Combinatie van Chrome OS en Android onderweg: Andromeda?

29 september 2016

Google komt naar alle waarschijnlijkheid volgende week met een samengevoegde versie laptopsysteem Chrome OS en besturingssysteem Android. Geruchten over deze combinatie doen al langer de ronde. Met dit combinatiesysteem zou Google beter in staat zijn zich te richten op hybride laptops, die je ook als tablet kunt gebruiken. Want tot nu toe is in die markt het Windows besturingssysteem van Microsoft nog leidend.

rsz_android-robot-logo1 rsz_logo_chrome1Andromeda

9to5Google heeft de broncode van de nieuwste Android versie eens goed onder loep genomen en aanwijzingen gevonden die erop lijken te duiden dat dit combinatie systeem, ook wel Andromeda genoemd, echt bestaat. Uit de code zou namelijk blijken dat Andromeda alleen op vrij krachtige hardware gedraaid kan worden, terwijl Android ook op zwakkere apparaten werkt.

Google heeft al eerder geprobeerd om Chrome OS en Android dichter bij elkaar te brengen. Zo is het op sommige Chrome OS apparaten bijvoorbeeld al mogelijk om de Google Play store te draaien en Android apps te gebruiken. Die mogelijkheid wordt nu verder uitgerold naar steeds meer Chrome OS laptops.

Tweet van Hiroshi Lockheimer

Toch heeft Google nog niet (officieel) gereageerd op de geruchten over ‘Andromeda’. Wat wel opvallend was, was de mysterieuze tweet die Android afdelingshoofd Hiroshi Lockheimer naar buiten stuurde afgelopen weekend. Lockheimer tweette: “We lanceerden Android precies 8 jaar geleden. Ik heb zo’n gevoel dat we over 8 jaar zullen praten over 4 oktober 2016.” Die aankondiging was opvallend te noemen, aangezien verdere informatie vanuit Lockheimer ontbrak. Wat wel bekend is over 4 oktober 2016: Google zal op die dag tijdens een persevenement in ieder geval enkele al bekende ontwikkelingen presenteren: de Chromecast Ultra, twee Pixel smartphones en de fysieke stem assistent Home komen aan bod. Maar wij blijven toch ook wel nieuwsgierig naar de hint van Lockheimer; gaat 4 oktober 2016 de boeken in als de dag waarop een nieuw combinatie systeem van Android en Chrome gelanceerd wordt?

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01